Klimaanlæg eller aircondition?

Når den danske sommer viser sig fra sin gode side, solen står højt på himmelen og temperaturen når nye højder så sætter vi alle stor pris på at airconditionanlægget er effektivt og det kan befri os for sved på panden, en våd ryg i bilsædet eller den ubehagelige følelse af at være ukoncentreret pga. varmen.

Af sikkerhedshensyn anbefales det at anlægget serviceres hvert andet år, men for at bevare den gode virkning anbefaler vi et tjek hvert år.

Et airconditionanlæg indeholder mellem 500 til 700 gram kølemiddel og det er normalt at anlægget ubemærket taber kølemiddel over tid. Det resulterer i en begrænset og upræcis køleeffekt – og ikke mindst risiko for skader på kompressoren. Alt i alt en god grund til at få foretaget et årligt tjek af anlægget.

Men det er ikke kun den økonomiske side der skal tages hensyn til, for helbredet kan også lide under den kølige lufts ubudne gæster.

Når et airconditionanlæg ikke har været i brug i længere tid og sol og varme får lov at opvarme fugten i anlægget vil kombinationen heraf medføre bakterier og skimmelsvamp i varmesystemet. Disse vil naturligvis blive blæst ud i kabinen og påvirke den luft der indåndes, og resultatet heraf kan være astma, allergi eller det der er værre.

Hvis du oplever en sur og ildelugtende ”duft” i kabinen kan du være meget sikker på, at det er fordi der er bakterier eller skimmelsvamp i anlægget. Ved at foretage en rensning af varmeapparatet kan bakterier og svampespore fjernes og den sure lugt forsvinder.

Vær derfor opmærksom på at få serviceret dit airconditionanlæg lige som du sikre dig at bilens motor får et serviceeftersyn.
Det vil være til glæde for din sikkerhed, dit helbred og ikke mindst din pengepung.